Menu

Hoi! Ik ben Astrid Hogendoorn en ik werk als Planner/Calculator/Werkvoorbereider bij Aqua+ Sprinklersystemen

De Studie die ik heb gevolgd zijn; Sprinkler 1 en VCA VOL

Vertel eens hoe ben jij in aanraking gekomen met techniek?

In 2001 ben ik via een vriendin (receptioniste) bij een sprinklerbedrijf gestart als admin. medewerker. Al snel vond ik mijn draai in deze sprinklerwereld en wilde ik meer. Ik kreeg de mogelijkheid om door te groeien bij Aqua+ Sprinklersystemen naar een rol waar ik de planning van 17 sprinklermonteurs mocht doen. Ik weet nog toen ik net begon dat ik regelmatig mee ben geweest met de monteurs. Zo heb ik meer inzicht gekregen in de werkzaamheden die zij uitvoeren en dat helpt mij weer in mijn werk. Ze lieten mij bijvoorbeeld zien; hoe installaties eruit zagen, waar ze voor dienen en welke werkzaamheden ze bij welke klus moesten uitvoeren.

Vanaf dat moment ben ik verantwoordelijk voor het plannen van de sprinkler opdrachten. In mijn baan is geen dag hetzelfde en dat maakt deze rol ook zo leuk!

Calculator/Planner

Nu zijn we reuze benieuwd wat jouw functie inhoudt, kan je daar eens meer over vertellen?

Momenteel ben ik werkzaam als calculator / planner bij Aqua+ Sprinklersystemen in Mijdrecht. Ik maak offertes naar aanleiding van de opname van de monteurs of op verzoek van de klant. In mijn offerte hou ik rekening met alle aspecten die nodig zijn voor een klus en zorg dat dit vertaald wordt naar een totaal prijs in de offerte.

Nadat de offerte is goedgekeurd ga ik deze klus inplannen. Klussen die ik dagelijks plan zijn van de sprinkler-, schuim-, en vuurwerkkluizen. Daarnaast werk ik nauw samen met de werkvoorbereider, monteurs, leveranciers en derde in mijn functie. Het team waar ik veel contact mee heb werkt op verschillende locaties, maar het voelt wel als een hecht team en dat maakt het elke dag weer leuk.

Hoe ziet een dag op je werk eruit?

 • Start van de dag met de mail – hier krijgen we diverse vragen en aanvragen op
 • Beantwoorden van vragen
 • Berekenen van de prijzen en opstellen van offertes
 • Bekijken van de planning van de sprinkler-, schuim-, en vuurwerkkluizen
 • Plannen van nieuwe klussen en bevestig deze aan de klant
 • Onderhouden van contact met de monteurs op locatie en de klant om te zorgen dat alles goed verloopt
 • Wanneer nodig assisteer ik mijn collega in de werkvoorbereiding
 • Snel reageren op ad hoc situaties – Je weet nooit wat de dag brengt maar het is wel belangrijk dat je snel kan handelen en goed met verschillende partijen kan spreken

Mijn baan is erg veelzijdig. Ik heb veel contact met collega’s, leveranciers en derden. Daarnaast hou ik altijd een oog op de plannen en zorg ik voor goed contact met klanten.

Naast een opleiding, welke vaardigheden zijn er nodig in jouw functie?

Na mijn school ben ik direct begonnen met werken. Ik heb dan ook in vele industrieën gewerkt. Uiteindelijk ben ik in de installatie terecht gekomen. Door mijn leergierigheid en

doorzettingsvermogen heb ik naast mijn werk; Sprinkler 1 behaald (Leidinggevend sprinklermonteur) en daarna VCA-vol behaald (alles wat met veiligheid te maken heeft).

Deze opleidingen helpen je een beter inzicht te krijgen in de werkzaamheden van de monteurs en helpt mij beter mijn functie te doen.

Naast deze cursussen zou ik zeggen dat het goed is als je;

 • Technisch inzicht hebt
 • Sociaal bent
 • Leergierig bent

Wat zijn jouw grootste overwinningen geweest in je carrière?

Ik ben heel trots dat ik mijn opleidingen heb behaald naast mijn werk. Wat ik nu doe vind ik ontzettend leuk en ga dan ook met veel plezier naar mijn werk.

Als iemand na het lezen van jouw verhaal ook de techniek in wilt, wat moeten ze dan hiervoor doen?

Geïnteresseerd, gemotiveerd en leergierig zijn. Het is echt een hele mooie (kleine) wereld waar ontzettend veel ontwikkelingsmogelijkheden in zijn.

Wat vind jij belangrijk om mee te geven aan starters in de techniek?

Logisch nadenken en als je iets niet weet, vragen stellen aan je collega’s over hoe, wat en waar. Vooral niet bang zijn om vragen te stellen. Ik heb gemerkt dat mijn collega’s het juist waarderen als je vragen stelt als starter, zo laat je zien dat je veel interesse hebt om nieuwe dingen te leren.

Heb je tot slot nog een advies die je wilt meegeven voor mensen die graag in de techniek willen werken?

Ga de uitdaging aan als je afwisselend werk wil, het is echt heel erg leuk! Er zijn kansen zat, soms moet je gewoon die stap maken. Ben je naar aanleiding van mijn interview enthousiast geworden om ook voor Aqua+ Sprinklersystemen te werken? Neem dan een kijkje op: ttps://www.aqua.nl/werken-bij-aqua/

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heeft het verhaal van Astrid jou enthousiast gemaakt om óók toe te treden tot de techniek?

Vrouwen in de Techniek is hét platform voor vrouwen in de techniek.  Hier vind je de mooiste verhalen, inspiratie, tips & tricks én advies over werken en studeren in de techniek. 

 • Zoek jij een goede werkplek in de techniek?
 • Benieuwd welke opleidingen er voor jou beschikbaar zijn als startende student?
 • Of  zoek je een opleiding als zij – instromer?
 • Of ben je een technisch bedrijf dat graag méér vrouwen in haar workforce heeft?

Wij zijn er voor jou. Neem gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op