Menu

De blog van Willy, ambassadeur van Vrouwen in de Techniek

De vroege volgers kennen haar misschien nog wel; Willy Hofstra. Een onwijs enthousiaste lasser die ooit als zij – instromer de techniekbranche binnen kwam. Willy helpt graag mee om andere vrouwen – en meisjes te enthousiasmeren om ook toe te treden tot de techniekbranche. Daar het inmiddels al weer een jaar geleden is dat Willy haar verhaal met ons deelde, leek het ons tijd voor een update. Wij vroegen Willy voor een korte mini blog, waarin ze verteld hoe ze is begonnen, waar ze nu staat en haar blik op werken als vrouw in de techniek. 

Veel leesplezier!

 

In de eerste maanden heb ik een soort stage/werkervaring opgedaan bij Stapert waterbouw in Earnewâld. Daar heb ik het reuze naar mijn zin gehad, ik kwam in een heel warm bad terecht. Door de goede begeleiding van al mijn collega’s heb ik een goede basis ontwikkeld, soms ga ik er nog wel eens langs om te kijken hoe het daar is. 

Na wat bij verschillende bedrijven te hebben gewerkt, heb ik bij al die bedrijven toch niet echt mijn draai kunnen vinden. Als vrouw in de techniek branche moet je je toch 120% meer bewijzen, tenminste zo voelde dat voor mij heel erg zo. Dat koste mij veel energie. Vaak kwam dat niet door de mannen op de werkvloer, maar van hoger af. Dat heeft mij in zekere zin wel onzeker gemaakt. Nu werk ik bij NG Shipyards in Lauwersoog! Weer zo’n mooi familie bedrijf met fantastische collega’s en ook weer werd ik met open handen ontvangen. Hier mag ik mij ontwikkelen, leren en fouten maken maar vooral plezier in mijn werk hebben! Onlangs hebben we ook de Groninger ondernemersprijs gewonnen. Dat hebben we maar mooi met zijn allen gedaan!! 

WhatsApp Image 2022-01-16 at 15.44.19

6:45uur begint mijn werkdag als ik niet weet wat ik die dag moet doen, krijg ik wel een opdracht van mijn voorman. Dat kan iets bouwen zijn vanaf een tekening, of aflassen van een sectie (onderdeel school). Ik ben heel erg trots dat ik als 1 van de eersten ambassadeur mocht worden. Ik hoop dat als de corona straks weer wat voorbij is en er weer wat mogelijk is om dan nog meer mijn steentje bij te kunnen dragen. Het platvorm maakt een hele mooi groei door. Ik hoop dat er nog meer bedrijven zich aan ons platform willen willen binden en dat we zo de diversiteit in de branches kunnen krijgen. Ik ben super trots op ons mooie platform. 

Als je als jonge meid, vrouw etc nog twijfelt om de techniek, bouw etc in te gaan, twijfel dan niet, het geeft je zoveel voldoening om mee te helpen een goed en mooi product af te leveren. Sta je mannetje, hou je van een uitdaging. Gewoon doen zou ik zeggen! Ik heb er nog geen moment spijt van gehad!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heeft de blog van Willy jou enthousiast gemaakt om óók toe te treden tot de techniek?

Vrouwen in de Techniek is hét platform voor vrouwen in de techniek en technische bedrijven. Hier vind je de mooiste verhalen, inspiratie, tips & tricks én technische bedrijven die graag techniekvrouwen verwelkomen.

  • Zoek jij een goede werkplek in de techniek?
  • Benieuwd welke opleidingen er voor jou beschikbaar zijn als startende student of zij instromer?
  • Of ben je een technisch bedrijf dat graag méér vrouwen in haar workforce heeft?

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.