Menu

Maak kennis met Veerle

Hoi!     Ik ben Veerle Harte               

Studie    Middenkader engineering elektrotechniek

Veerle Harte Middenkader engineering elektrotechniek

Vertel eens Veerle hoe ben jij in aanraking gekomen met techniek?

Ik vond het altijd al heel leuk om bezig te zijn met mijn handen en hielp vaak bij mijn ooms op de boerderij. Daarbij kreeg ik via mijn school de mogelijkheid om een snuffelstage te lopen en dit moment heb ik gebruikt om bij een ander bedrijf binnen te kijken. Via mijn vader kwam ik bij een elektrotechnische bedrijf en vanaf dat moment was ik meteen verkocht aan techniek. Na deze snuffelstage ben ik direct gaan kijken bij technische opleidingen en zo ben ik bij mijn studie Middenkader Engineering Elektrotechniek gekomen.

Nu zijn we reuze benieuwd wat je nu doet als student Middenkader Engineering Elektrotechniek, kan je daar eens meer over vertellen?

Momenteel ben ik nog bezig met mijn studie, waar ik veel praktijk lessen krijg en stages mag lopen bij verschillende bedrijven.

Tijdens mijn studie leer ik om met 3D-tekenprogramma’s op de computer te werken en om installaties in elkaar te zetten. Daarnaast leer ik hoe ik kleine en grote objecten ontwerp en bouw. Het is een ontzettend diverse studie waarna ik in hele verschillende banen kan doorstromen.

Daarnaast heb ik tijdens mijn vakanties 2,5 jaar als monteur meegelopen op de bouw. Hier deed ik allerlei verschillende taken zoals het buigen van een buisje tot het afmonteren van stopcontacten en verlichting. Sinds de corona tijd heb ik een functie op kantoor gekregen, waar ik offertes maak, contact met klanten heb, teken, werk voorbereid en spullen bestel.

Hoe ziet een dag bij je bijbaan eruit?

Nu ik tegenwoordig op kantoor werk, probeer ik altijd er eerder te zijn dan de monteurs om de laatste spullen nog klaar te leggen en uit te draaien. Zodra de monteurs komen, laat ik ze zien waar ze werken, wat er gedaan moet worden en welke spullen ze mee moeten nemen.

Na de start van de dag verloopt mijn dag elke keer anders. Ik beantwoord mails, neem de telefoon op, breng spullen naar de monteurs op de bouw en bespreek ik nog een aantal dingen met de monteurs. Verder neem ik deel aan vergaderingen met de klant en komen er in de middag weer monteurs op het kantoor langs.

De dagen zijn lekker divers en ik kan bezig zijn met de bouw direct, maar bereid ook graag al het werk voor. Wat ik heel tof vind is dat ik mijn kennis van mijn school kan toepassen in mijn werk, dat ik mee kan denken met mijn collega’s en dat ik ze goed kan helpen door een goede voorbereiding te doen voor ze.

Welke vaardigheden zijn er nodig om in de techniek te werken volgens jou?

Goed communiceren vind ik erg belangrijk, want je moet met klanten, monteurs en leveranciers spreken en afspraken maken.
Daarnaast moet je wel technisch inzicht hebben om de juiste voorbereiding te doen. Naast technisch inzicht is inlevingsvermogen/ruimtelijk inzicht belangrijk, want als een monteur tegen een probleem aanloopt is het wel goed dat je het samen kan bespreken om zo tot een oplossing te komen.

Wat houdt voor jou techniek in?

Als ik aan techniek denk dan houdt dat afwisseling in voor mij. Met afwisseling bedoel ik de verschillende locaties waar ik kom, maar ook de verschillende situaties die ik tegenkom. Daarbij vind ik het heel gaaf dat ik met mijn handen bezig ben en dat je ook daadwerkelijk ziet dat je iets maakt. Ik kan hier mensen meehelpen dat vind ik ontzettend leuk.

Als iemand na het lezen van jouw verhaal ook jouw richting op wilt, wat moeten ze dan hiervoor doen?

Om mijn richting op te gaan heb je mbo niveau 4 middenkader engineering nodig, hoger is natuurlijk ook mogelijk. Verder leer je ontzettend veel in de praktijk, dus direct toepassen wat je geleerd hebt is naar mijn mening wel de beste voorbereiding.

Heb je tot slot nog een advies dat je wilt meegeven?

Doe iets wat je leuk vindt en kijk vooral waar je talent ligt. Laat je niet ompraten, want als je iets ontzettend leuk vindt om te doen dan ga je altijd met veel energie naar school of werk.  En na 1 afwijzing gewoon naar een ander bedrijf gaan want veel bedrijven vinden het juist heel stoer een meid die de techniek in gaat.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heeft het verhaal van Veerle jou enthousiast gemaakt om óók toe te treden tot de techniek?

Vrouwen in de Techniek is hét platform voor vrouwen in de techniek.  Hier vind je de mooiste verhalen, inspiratie, tips & tricks én advies over werken en studeren in de techniek. 

  • Zoek jij een goede werkplek in de techniek?
  • Benieuwd welke opleidingen er voor jou beschikbaar zijn als startende student?
  • Of  zoek je een opleiding als zij – instromer?

Wij zijn er voor jou

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.