Menu

Hoi! Ik ben Nikki en ik ben werkzaam als IBX Technician

Vertel eens Nikki hoe ben jij in aanraking gekomen met techniek?

Als kind had ik al een sterkte affiniteit met technische toestellen. Toen ik dertien werd kregen wij een oude computer, een PC 368SX, en daar is mijn interesse in computertechniek ontstaan. Wat later, toen ik vijftien was, heb ik mijn eerste eigen PC gebouwd. Dat ging met vallen en opstaan. Na de middelbare school ben ik vervolgens bij Leen Bakker gaan werken, maar had na een aantal jaren door dat dit het niet voor mij was weggelegd. Toen ben ik bij mezelf nagegaan: wat wil ik en waar ben ik goed in. Ik besloot een werk- en leertraject in de elektrotechniek te volgen, waarbij ik na een aantal jaar de overstap naar data-telecommunicatietechniek heb gemaakt, en vervolgens in 2011 ben aangenomen bij Equinix.

rsz_image007_2

Nu zijn we reuze benieuwd wat jouw functie inhoudt, kan je daar eens meer over vertellen?

Ik houd mij voornamelijk bezig met taken voor onze klanten, zoals het installeren van glasvezelconnectiviteit, rack-installatie van servertoestellen en met uitbreidingen of onderhoud. Hierbij hoort ook trouble shooting van storingen en de administratie die daarbij komt kijken.

Hoe ziet een dag op je werk eruit?

Dat varieert heel erg. Op sommige dagen ben ik alleen bezig met mijn kerntaken die ik hierboven al kort noemde. Andere dagen heb ik tijd om mijn opgedane ervaring en kennis meer tot ontplooiing te brengen met een aantal projecten waar ik aan werk. Je kan hierbij denken aan projecten om zaken te verbeteren, maar ook infrastructurele projecten.

Naast een opleiding, welke vaardigheden zijn er nodig in jouw functie?

Je moet accuraat zijn, probleemoplossend kunnen denken, technisch inzicht hebben, een goed geheugen hebben en stressbestendig zijn. Maar ook sterke communicatievaardigheden komen goed van pas.

Wat zijn jouw grootste overwinningen geweest in je carrière?

Die moeten nog geschieden.

Als iemand na het lezen van jouw verhaal ook de techniek in wil, wat moeten ze dan hiervoor doen?

Het startpunt is het volgen van een goede technische opleiding in de elektro- en datacommuncatietechniek of ICT. Op die manier kan je een goede basis te leggen om een ware professional te worden, die haar (of zijn) vak verstaat.

Wat vind jij belangrijk om mee te geven aan starters in de techniek?

De techniek is erg breed, ook bij Equinix. Oriënteer je goed en vraag jezelf af welk terrein jou het beste ligt en focus daar op.

Heb je tot slot nog een advies die je wilt meegeven voor mensen die graag in de techniek willen werken?

DOEN!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sluit jij je ook aan bij ons platform? Als studente, techniekvrouw, werkgever op opleider?

Vrouwen in de Techniek is hét platform voor vrouwen in de techniek.  Hier vind je de mooiste verhalen, inspiratie, tips & tricks én advies over werken en studeren in de techniek en meer:

  • Vindt de beste opleiding voor jou als techniekvrouw in spé.
  • Kom in contact met werkgevers die écht klaar zijn voor techniekvrouwen.
  • Advies nodig als zij – instromer?
  • Of ben je een technisch bedrijf dat graag méér vrouwen in haar workforce heeft?

Neem gerust contact met ons op.

Contact Us