Menu

Met InWork als onze Hoofdpartner werken wij intensief aan het enthousiasmeren van vrouwen voor een baan of studie in de techniek. Graag delen wij met jullie het verhaal van Linda, vanuit InWork met veel plezier werkzaam bij Mavitec als Mechanical Engineer.

 

Het team van InWork weet als geen ander dat de techniek ontzettend veel mogelijkheden en kansen kan bieden voor (startende) techniekvrouwen. Met hun landelijk netwerk en jarenlange ervaring in de techniek weten zij dan ook met succes de juiste technische banen te vinden voor vrouwen in de techniek. Denk je na over een baan in de techniek, wil je verder in je carrière óf heb je vragen over een specifieke functie die jou wel interessant lijkt? Neem dan gerust eens contact op met het team van InWork.  

Hoi! Ik ben Linda en ik deel graag mijn verhaal met jou.

Lnda Inwork

Vertel eens; hoe ben jij in aanraking gekomen met techniek?

Op het vmbo moest ik keuze vakken kiezen en dit was het eerste moment dat ik ging nadenken over wat ik later wilde worden. Architectuur vond ik erg interessant maar er werd gezegd dat dit enigszins te hoog gegrepen was. Na een aantal gesprekken met m’n leraar gaf hij aan dat de bouw een mooi opstapje kon zijn. Hier ben ik toen vol voor gegaan! Tijdens de technische lessen vond ik vervolgens mechanische techniek veel interessanter dan de bouw. Zodoende ben ik dus na de middelbare school de opleiding Mbo 3 Fijn Mechanisch Verspanen gaan volgen en ben ik na het behalen van mijn diploma als CNC frezer aan de slag gegaan. Wel had ik nog steeds de ambitie om in een tekenfunctie aan de slag te gaan. Weliswaar niet als architect maar dus wel als Engineer waarbij het tekenen zoals in architectuur en mechanische techniek samen komen!

Nu zijn we reuze benieuwd wat jouw functie inhoudt, kan je daar eens meer over vertellen?

Ik ben van A tot Z betrokken bij het ontwerpen van onze machines. Zo maak je P&ID’s, taglijsten, 3D modellen, werktekeningen, stuklijsten & proces- en sterkteberekeningen.

Hoe ziet een dag op je werk eruit?

Voor ieder nieuw project hebben we een kick-off waar ik samen met een Project Engineer aan werk. Hier stel je in eerste instantie een materialenlijst op en begin je met de detail engineering. Vervolgens maak je alles op basis van de aangeleverde offerte klant specifiek laat je dit door de klant controleren. Meestal krijg je hier nog wat feedback op wat je dan weer verwerkt. Zodra dit helemaal wordt goedgekeurd kan het naar de productie.

Als iemand na het lezen van jouw verhaal ook jouw richting op wilt, wat moeten ze dan hiervoor doen?

Een technische opleiding volgen, in de werkplaats beginnen en daarna verder groeien met de hulp van InWork! Vooral ook durven te doen als je iets interessant vindt en stel je nieuwsgierig op.

Heb je tot slot nog een advies dat je wilt meegeven?

Laat je niet te snel afschrikken door de grote machines en het grove gereedschap. Na een maand of twee ben je hier aan gewend en is het hartstikke leuk. De machinebouw is een prachtige branche waar óók wij vrouwen onze creativiteit heel goed in kwijt kunnen!

Heeft het verhaal van Linda jou enthousiast gemaakt voor een baan in de techniek? Aarzel dan niet, je bent welkom in de mooist branche van Nederland! Neem contact op met onze Hoofdpartner InWork als je niet weet waar je moet beginnen, zij helpen jou met plezier verder.