Op www.techniekvrouwen.nl worden wekelijks verhalen gepubliceerd waarin vrouwen uit de technieksector vertellen waarom zij destijds voor een baan in de techniek hebben gekozen. Later in het jaar worden de eerste fysieke activiteiten georganiseerd. Marjorie Woudenberg vertelt: “Als mede – organisator van de Nationale Techniekdag kom ik veel in contact met enthousiaste vrouwen uit de techniekbranche. Zo sprak ik een vrouw die al jaren als kraanwerker aan het werk is en hier met ongelofelijk veel passie over vertelde. Ook sprak ik een zij – instromer die ooit kapper was maar nu met enorm veel plezier als lasser werkt. Samen met de aangesloten vrouwen spannen wij ons in om meer vrouwen in de techniek te krijgen. Benieuwd waarom Willy van kapster naar lasser ging en hier ontzettend blij mee is? Je kan haar verhaal en dat van andere vrouwen lezen op www.techniekvrouwen.nl”.

Met rolmodellen andere meisjes en vrouwen inspireren
Het aandeel van vrouwen in technische beroepen ligt nog onder de 15%. Er zit een stijgende lijn in, maar 15% is nog niet voldoende geeft Marjorie Woudenberg aan. “Het platform Vrouwen in de Techniek richt zich dan ook op een brede doelgroep, waaronder ook ouders. Een jonge meid van 12 zal nu nog niet echt actief bezig zijn met haar toekomstige baan, maar wél bijna met haar profielkeuze. De kans is groot dat ouders een invloed hebben op de profielkeuze van dit meisje. Als wij met onze community, vol inspirerende vrouwen, de ouders kunnen bereiken en laten zien wat voor een geweldige mogelijkheden bijvoorbeeld een Maritiem & Techniek profiel of een Natuur & Techniek profiel later kan geven, dan draagt dit bij aan ons uiteindelijke doel”, aldus Marjorie Woudenberg. Vrouwen in de Techniek werkt samen met het bedrijfsleven en onderwijs om projecten op te zetten en de aangesloten vrouwen te laten fungeren als rolmodellen.

Nationale Techniekdag als groots event voor meisjes en vrouwen
Marjorie Woudenberg is tevens mede – organisator van de Nationale Techniekdag, de landelijke feestdag voor de techniekbranche. Op 5 maart organiseren tientallen techniekbedrijven en scholen door Nederland activiteiten voor scholieren, werkzoekenden en bezoekers. Het platform Vrouwen in de Techniek zal op 5 maart meerdere activiteiten organiseren om zoveel mogelijk meisjes en vrouwen te enthousiasmeren voor de wereld van de techniek.