Menu

Deze week lezen jullie het interview van Miranda Nouwen, Founding Mother van The PowerUp Company. Na een kwart eeuw leidinggevende te zijn geweest van ICT en Tech Bedrijven heeft Miranda besloten om haar passie te volgen en The PowerUp Company op te zetten.  Met haar bedrijf helpt ze bedrijven, teams en mensen om het beste uit zichzelf te halen. Haar motto is:

‘Impact maken, op jouw leven is wat mij motiveert’

Voor ons een goede reden om Miranda eens te vragen wat ze doet en hoe ze daarmee bedrijven, teams en mensen helpt om succesvoller te zijn

Miranda, waarom ben je begonnen met je bedrijf The PowerUp Company?

Tijdens mijn tijd als leidinggevende sprak ik duizenden CEO’s, managers en techneuten. Door die gesprekken te analyseren, begreep ik wat er nodig is om je beter te voelen op het werk en thuis.

Ik begon als mentor van young professionals en begeleidde ze naar het volgende level in hun carrière. Mijn aanpak bleek al snel ook zeer effectief bij mid-career professionals en managers. Vanaf toen wist ik: met de PowerUP heb ik iets bijzonders in handen. Ik weet dat mensen veel meer kunnen dan ze zelf denken als ze maar ontdekken hoe. Die unieke gebruiksaanwijzing leer ik ze ontdekken en hoe ze deze kunnen activeren.

Wat is je doel met The PowerUp Company?

Mijn doel is om het aanwezige potentieel binnen organisaties, teams en individuen op een juiste manier te benutten. We gaan op een ontdekkingsreis om te kijken welk potentieel al aanwezig is en gaan die activeren. Dit leidt tot duurzame, resultaatgerichte en persoonlijke ontwikkeling. Door hiermee bezig te zijn krijgen mensen meer inzicht in zichzelf en elkaar. Het effect is duidelijk zichtbaar in de vorm van minder irritaties onderling en door elkaar aan te vullen met de talenten die ze hebben. Wanneer je als organisatie de talenten benut, krijgt niet alleen de organisatie maar ook de teams en individuen een groeispurt wat leidt tot betere prestaties.

Positieve resultaten die er behaald worden met The PowerUp methode

 • Minder stress
 • Minder ziekte,
 • Minder ongewenste uitstroom
 • Meer inzicht in jezelf en je omgeving
 • Meer verbinding
 • Meer effectiviteit

Als er een organisatie of individu naar jou toekomt, wat kunnen ze verwachten van je?

Het gaat bij mij om resultaat behalen met de organisatie of de persoon.

Om te starten aan een traject vindt er een gesprek plaats waarin we heel specifiek de vraag helder krijgen. Door hier de juiste tijd in te steken kunnen we ook samen bepalen welk traject we gaan bewandelen en welke resultaten we daaruit willen halen.  

Na dit gesprek gaan we starten. Bij mij duurt een traject 3 maanden en bestaat uit een online programma aangevuld met 3 persoonlijke  gesprekken.

De eerste stap die we zetten is een assessment. De data uit dit assessment zijn ontzettend belangrijk om te bepalen waar we staan en die data bespreken we samen.

Elke maand wordt dit opgevolgd met een vervolg gespreken en tussendoor ben je bezig met een online academie. Tot slot hebben we een afrondend gesprek waarin we kijken welke resultaten we hebben behaald.

Hoe inspireer jij iemand als ze voor een uitdaging staan?

Vrouwen die werkzaam zijn in de techniek liggen vaak onder een vergrootglas. Dat maakt het soms pittig en zeker als er nog een gezin om de hoek komt kijken.

Door je alles te laten overkomen kan het zijn dat je:

 • te weinig energie hebt
 • allerlei fysieke klachten
 • weinig zelfvertrouwen
 • je anders voelen tussen de mannen
 • klein worden gehouden door hun omgeving of door een interne criticus

Vrouwen kunnen veel meer dan ze zelf denken, ze staan soms op de handrem zonder dat ze het door hebben. Wat de uitdaging ook is waar ze ook voor staan.

Het is goed om dingen uitzoeken en inzicht te krijgen waarom je op een bepaalde manier reageert of steeds in een bepaalde situatie terecht komt.  Dit noem ik je persoonlijke gebruiksaanwijzing.

Door een reikende hand te bieden geef ik je meer inzicht en meer vertrouwen in jezelf. Het zorgt ervoor dat je de touwtjes weer in handen hebben en zelf aan de knoppen draait.

Vrouwen zijn vaak bescheiden en denken, mijn leidinggevende ziet wel dat ik heel goed ben. HELAAS!! Wij slaan niet op onze borst en roepen kijk mij dan. Of het nu gaat over salarisonderhandelingen of een nieuwe positie.

Heb je tot slot nog een advies dat je wilt meegeven?

Mijn advies is: “Wij hebben de neiging alles perfect te willen doen… maar actie is belangrijker dan geen actie. Ook al is het niet perfect.” Hou dit ingedachte als je in een team werkzaam bent en er gevraagd wordt wie dit wilt oppakken… Stel de vraag dan aan jezelf en ga over tot actie!

Facebook
Twitter
LinkedIn

NIEUWS

Verder geeft Miranda speciaal voor Vrouwen in de Techniek een webinar om de juiste doelen te stellen in 2021! Klik op de link hieronder om te zorgen dat jij er ook bij kan zijn.

Deelname is geheel kosteloos.