Menu

Hét platform voor bedrijven, opleiders en vrouwen in de techniek

Vrouwen in de Techniek is een landelijke community en platform wat zich inzet voor meer diversiteit en inclusie in de techniekbranche.

Wij zijn een gedreven team wat samenwerkt met bedrijfsleven en onderwijs om hen te ondersteunen méér vrouwen aan te trekken én te behouden. 

Hoe? Door een betekenisvolle samenwerking te creëren met Employer Branding en Recruitment Marketing activiteiten als basis, in combinatie met passie voor techniek en een landelijke community voor techniekvrouwen.

Van 13% naar 20% werkende vrouwen in de techniek

Vrouwen in de Techniek opereert volgens vier waardes:
Diversiteit, Inclusiviteit, Betrokkenheid en Groei. Deze waardes zijn van toepassing op zowel de aangesloten vrouwen, als op de technische bedrijven waarmee wij samenwerken.

Marjorie Woudenberg, oprichter Vrouwen in de Techniek

De community Vrouwen in de Techniek bevat honderden vrouwen die werkzaam zijn in de technische branche, die zich in willen spannen om anderen meer te vertellen over de prachtige mogelijkheden die er voor hen zijn in de techniekbranche. Neem nou Willy Hofstra:

Willy was vroeger kapper, maar is via omscholing nu met veel plezier aan de slag als lasser. Willy deelt graag haar passie om andere vrouwen, zij – instromers, over de streep te trekken om voor een baan te kiezen in de techniekbranche. Je leest het interview met Willy hier.

Sluit je aan als technisch bedrijf

Heb je als technisch bedrijf hulp nodig in het aantrekken van techniekvrouwen?
Het team van Vrouwen in de Techniek heeft ruime ervaring in Employer Branding en Recruitment Marketing en wij helpen jou graag mee met persoonlijke en impactvolle campagnes.

Wij zetten gezamenlijk passende campagnes op die aansluiten bij jouw bedrijf, om zo samen te werken aan méér vrouwen in de techniek. Tegelijkertijd wordt je als Partner actief betrokken in onze community en treed je als bedrijf toe toe een landelijk netwerk vol techniekvrouwen.

Sluit je aan als opleider

Ben jij een technische opleiding en wil jij méér vrouwelijk talent op de opleiding? Wil je de huidige leerlingen enthousiasmeren voor de techniekbranche, om zo doorstroom van school naar werkveld te bevorderen?
Vrouwen in de Techniek werkt graag met je samen om campagnes en activiteiten op te zetten voor jullie als opleiding én voor huidige leerlingen. 

Als onderdeel van het Loopbaan Oriëntatie en Beroepskeuze traject, zijn werkbezoeken en inspiratie activiteiten waardevolle toevoegingen. Met Vrouwen in de Techniek organiseren wij activiteiten binnen het onderwijs, zoals techniek leren kennen via augmented reality, om zo meer studenten te interesseren voor een baan in de techniek.

MBO, VMBO, technische opleiding

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.