Menu

Maak kennis met Britt, Revit Modelleur

Met InWork als onze Hoofdpartner werken wij intensief aan het enthousiasmeren van vrouwen voor een baan of studie in de techniek. Graag delen wij met jullie het verhaal van Britt, vanuit InWork met veel plezier werkzaam bij van der Vorm Engineering als Revit Modelleur.

Hoi ik ben Britt!

 

Ik werk momenteel bij van der Vorm Engineering in Maarssen als Revit Modelleur. Om dit te kunnen doen heb ik Bouwkunde gestudeerd.

Mijn eerste aanraking met Techniek was al toen ik jong was. Ik merkte op school dat ik de bèta vakken leuker vond dan de maatschappelijke of economische. Toen wij een keuze mochten maken, koos ik ook voor een techniek profiel. Dit was destijds nog niet zo gebruikelijk als vrouw. Mijn vriendinnen kozen voor een economisch of maatschappelijk profiel. Daarnaast heeft mijn één jaar oudere broer mij ook positief beïnvloed. Hij heeft ook Bouwkunde gestudeerd.

Mijn functie bestaat uit het maken van constructieve modellen en tekeningen. De architect ontwerpt een gebouw maar om ervoor te zorgen dat dit gebouw daadwerkelijk te maken valt en ook blijft staan, kijken wij er ook naar en doen aanpassingen waar nodig. Dit doe ik samen met mijn collega’s. Ieder vanuit zijn of haar expertise.

Mijn werkdag begin ik altijd met het rustig opstarten. Ik neem wat te drinken en op maandag nemen we de weekplanning door. Daarna werk ik vanuit mijn eigen plek achter de computer aan de projecten. Het is leuk om met collega’s te kunnen sparren over complexe projecten en van elkaar te kunnen leren.

Ik zou tegen de meiden die nu voor de keuze staan waar ik destijds ook stond, zeggen dat ze hun hart moeten volgen. Let niet teveel op wat anderen doen want uiteindelijk gaat het om jezelf en jouw toekomst. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze!

Heeft het verhaal van Britt jou enthousiast gemaakt voor een baan in de techniek? Aarzel dan niet, je bent welkom in de mooist branche van Nederland! Neem contact op met onze Hoofdpartner InWork als je niet weet waar je moet beginnen, zij helpen jou met plezier verder. 

Het team van InWork weet als geen ander dat de techniek ontzettend veel mogelijkheden en kansen kan bieden voor (startende) techniekvrouwen. Met hun landelijk netwerk en jarenlange ervaring in de techniek weten zij dan ook met succes de juiste technische banen te vinden voor vrouwen in de techniek. Denk je na over een baan in de techniek, wil je verder in je carrière óf heb je vragen over een specifieke functie die jou wel interessant lijkt? Neem dan gerust eens contact op met het team van InWork.