Menu

Hoi! Ik ben Priscilla

Functie  IBX-datacenter technician          

Equinix data center

Vertel eens Priscilla hoe ben jij in aanraking gekomen met techniek?

Mijn moeder heeft Hodgkin gehad en werd daarvoor bestraald. Daarom leek het mij erg interessant om als radioloog te gaan werken. Naast het feit dat het een medisch beroep is, ben je ook veel bezig de werking van de apparatuur. Dit vond ik misschien nog wel het meest fascinerend en daarom ben ik de ICT in gegaan. Computers en laptops uit elkaar halen, alle onderdelen kunnen benoemen en vervolgens weer in elkaar zetten is een van de dingen die ik het meest interessant vind. Zeker als je er daarnaast ook voor zorgt dat de apparatuur nog perfect werkt en je de besturingsprogramma’s erop kan zetten.

Nu zijn we reuze benieuwd wat jouw functie inhoudt, kan je daar eens meer over vertellen?

Ik werk nu als IBX-datacenter technician bij Equinix. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het in standhouden van glasvezel- en UTP-verbindingen en het aanleggen van nieuwe verbindingen. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de kwaliteit en kwantiteit van de servers van onze klanten. Zo voeren we op aanvraag van de klant bijvoorbeeld power-cycle’s uit, maar we breiden ook de data-opslag voor klanten uit door het plaatsen van extra DIMM’s in hun servers.

Soms kan het voorkomen dat een klant geen verbinding meer heeft op een bepaalde connectie. Dan is het mijn taak om erachter te komen wat de oorzaak is en dit te verhelpen.

Hoe ziet een dag op je werk eruit?

Een dagdienst start om 07.00 en eindigt om 15.30u. Equinix werkt met een ticketsysteem. Tijdens deze dienst werken we met acht collega’s aan de serviceverzoeken van klanten. Klanten schieten een ticket in en dienen daarmee een serviceverzoek in met specifieke taken en verzoeken. Deze requests komen bij ons in de queue te staan. De verzoeken lopen uiteen van cross-connects, smart hands, de-installs tot migraties.

Een cross-connect is het aanleggen van een glasvezel- of UTP-verbinding tussen de klant en het opgevraagde eindpunt. Een smart hand kan zowel een simpele power-cycle zijn waarbij de power kabels even kort unplugged worden, maar het kan ook een uitbreiding zijn van een gehele klant-cage. Zo komt het ook voor dat een klant apparatuur heeft besteld en ons verzoekt dit in hun cage te plaatsen en installeren.

Rond 11.30u hebben wij een half uur pauze. De begintijd kan verschillen per locatie. Op mijn locatie wordt de lunch voor ons verzorgd. Maandelijks betalen we een klein bedrag waarvoor tijdens de lunch vers belegde broodjes, warme snacks, fruit en drinken verzorgd wordt.

Rond 15.00u komen de collega’s van de avonddienst binnen en vindt de overdracht plaats. Hiervoor wordt een handover gebruikt. Hierin staat welke tickets er aflopen en welke op een bepaalde datum en tijd uitgevoerd moeten worden zodat de volgende dienst niet voor verassingen komt te staan.

Naast een opleiding, welke vaardigheden zijn er nodig in jouw functie?

Allereerst is het belangrijk om affiniteit te hebben met techniek en vooral met computers en servers. Heb je dit niet, dan blijft de kennis niet hangen en zal het moeilijk worden om jouw taken goed uit te voeren. Daarnaast is Equinix een internationaal bedrijf en wordt er met de meeste klanten en met de servicedesk Engels gesproken. Het is dus belangrijk dat je goed Engels kan spreken en verstaan.

Als vrouw zijnde moet je ook wel tegen een grapje kunnen, want deze sector staat nog steeds bekend als een mannenwereld. Het komt wel eens voor dat mannen het niet gewend zijn dat een vrouw dezelfde taken kan uitvoeren. Ook wordt het team vaak nog onbewust met ‘mannen’ aangesproken, ook al werk je er al een aantal weken of maanden.

Verder biedt Equinix verschillende cursussen zodra je door de proeftijd heen bent om jezelf te blijven ontwikkelen en je kennis bij te spijkeren. Bijvoorbeeld een cursus over glasvezel.

Wat zijn jouw grootste overwinningen geweest in je carrière?

De overstap tussen werkgevers vanwege een blessure. Ik ben gestart met een militaire opleiding, maar kreeg na een aantal weken last van scheenbeenvliesontsteking. Hierdoor moest ik stoppen met de opleiding om te revalideren. Deze revalidatieperiode duurde langer dan verwacht waardoor ik thuis kwam te zitten en moest gaan zoeken naar een andere functie. Ik ben toen zowel binnen als buiten Defensie gaan kijken naar vacatures en kwam uiteindelijk uit bij Equinix. Mijn overwinning? Dat dat ik uiteindelijk verder ben gaan kijken naar wat ik nog wel kon in plaats van wat ik niet meer kon vanwege mijn blessure. Ondanks dat vind ik het nog steeds erg jammer dat ik geen militaire carrière heb kunnen volgen.

Als iemand na het lezen van jouw verhaal ook de techniek in wil, wat moeten ze dan hiervoor doen?

Onderzoek eerst binnen de sector techniek waar jouw interesse ligt en wat je leuk vindt. Er zijn zoveel verschillende banen binnen de techniek. Vraag desnoods aan bedrijven of het mogelijk is om een dag of week mee te lopen, zodat je een duidelijke eerste indrukt krijgt van het bedrijf en te weten komt of het bedrijf echt bij jou past.

Wees vooral niet bang om in een mannenwereld terecht te komen! Zelf ben ik met open armen verwelkomd en zijn ze juist blij dat er een vrouw in het team is komen werken. Vrouwen kunnen soms net iets preciezer te werk gaan en dat is niet onbelangrijk in de techniek.

Wat vind jij belangrijk om mee te geven aan starters in de techniek?

Probeer er eerst achter te komen waar jouw interesse ligt binnen de sector. Vraag om informatie als je meer wilt weten over bepaalde dingen. Als je het niet zeker weet, probeer dan gewoon eerst iets en als het niks is kan je altijd nog overstappen.

Heb je tot slot nog een advies die je wilt meegeven voor mensen die graag in de techniek willen werken?

Ga er gewoon voor. Je hebt de vrijheid om zelf een baan te kiezen. Laat die mannen zien dat jij hetzelfde kan doen als zij!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heeft het verhaal van Priscilla jou enthousiast gemaakt om óók toe te treden tot de techniek?

Vrouwen in de Techniek is hét platform voor vrouwen in de techniek en technische bedrijven. Hier vind je de mooiste verhalen, inspiratie, tips & tricks én technische bedrijven die graag techniekvrouwen verwerlkomen.

  • Zoek jij een goede werkplek in de techniek?
  • Benieuwd welke opleidingen er voor jou beschikbaar zijn als startende student of zij instromer?
  • Of ben je een technisch bedrijf dat graag méér vrouwen in haar workforce heeft?

Wij zijn er voor jou. Neem gerust contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.