Menu

Bluetech Engineering lanceert ‘She Means Business’: hét carrière-event voor en door vrouwen in de techniek sector

Leusden, 30 mei 2024 – Bluetech Engineering heeft op donderdag 16 mei met trots de allereerste editie van het ‘She Means Business’ event georganiseerd in het Amersfoortse restaurant Zuiver. Dit unieke evenement, speciaal voor en door vrouwen, stond geheel in het teken van mentorschap, carrièrepositionering en vrouwelijk leiderschap. Bluetech Engineering hoste haar eerste, maar zeker niet laatste event voor en door vrouwen georganiseerd.

Een terugkerend evenement

‘She Means Business’ zal een jaarlijks terugkerend event zijn dat vrouwen inspireert en ondersteunt in hun professionele ontwikkeling. Elke editie biedt een podium aan inspirerende vrouwelijke sprekers die hun persoonlijke en professionele ervaringen delen. Daarnaast worden waardevolle tips en strategieën gedeeld over hoe vrouwen zich kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt. Het evenement benadrukt het belang van onderlinge empowerment en gelijke kansen in de technische sector.

Geslaagde eerste editie

De eerste editie van ‘She Means Business’ was een groot succes, met talrijke inspirerende verhalen en waardevolle netwerkmomenten. De keynote werd verzorgd door Ellen Schuit, partner bij FutureWomenX, die haar inspirerende verhaal deelde over haar loopbaan, veerkracht en pioniersrol als vrouw in diverse leiderschapsposities.

Tijdens het evenement kwamen verschillende belangrijke onderwerpen aan bod:

  • Positionering op de arbeidsmarkt: Door middel van diverse modellen ontdekten de deelnemers hun unieke karaktereigenschappen, competenties en kernwaarden. Ze ontvingen tips en tricks om zichzelf te onderscheiden en te groeien als persoon.
  • Vrouw-naar-vrouw-mentorschap: De toegevoegde waarde van elkaar empoweren door begeleiding, ondersteuning en van elkaar te leren werd uitvoerig besproken.
  • Vrouwen in leidinggevende posities: Ellen Schuit inspireerde de aanwezigen met haar verhaal over haar carrière, hoe ze veerkracht heeft ontwikkeld en gepionierd heeft als vrouw in leiderschapsrollen.

Belang van vrouwen in de techniek

Bluetech Engineering erkent het belang van diversiteit en inclusiviteit in de technische sector. Door vrouwen een platform te bieden, hopen we bij te dragen aan een cultuur waarin iedereen de kans krijgt om te excelleren, ongeacht geslacht.

Nienke Overgaauw, CEO van Bluetech Engineering, verwoordde het als volgt: “Ik had twintig jaar geleden zelf ontzettend veel gehad aan een evenement zoals dit. Het zou me enorm geholpen hebben. Bewustwording is essentieel, vooral het besef dat mannen en vrouwen niet hetzelfde zijn. De verschillen tussen mannen en vrouwen maken het leven juist interessanter. Het is belangrijk te blijven erkennen, in een tijd waar de focus sterk ligt op gelijkwaardigheid, dat beide iets unieks bijdragen. Als vrouwen inspireren en versterken we elkaar door ervaringen te delen en te focussen op wat we willen bereiken.”