Menu

Wordt een talent magnet dankzij onze vijf tips voor een sterker werkgeversmerk

Vrouwen in de Techniek bestaat inmiddels al een aantal jaren en na het helpen van tientallen technische bedrijven om hun werkgeversmerk te versterken en hun diversiteitsbeleid naar een hoger niveau te brengen, hebben wij ondertussen een goede lijst met praktische tips en tricks die je als bedrijf helpen om beter technisch vrouwelijk talent aan te trekken. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet voor je, rondom de kracht van de juiste vacatureteksten. Lees ze eens goed door en doe er je voordeel mee!
 
1. Diversiteit benadrukken: Laat in de vacature zien dat je als technisch bedrijf diversiteit waardeert en actief streeft naar een inclusieve werkomgeving waarin vrouwen worden aangemoedigd en ondersteund. Hoe? Lees de volgende tips maar eens, als je deze goed gebruikt dan is het eindresultaat stap 1.
 
2. Flexibele werkculturen aanbieden: Benadruk flexibele werkuren, mogelijkheden voor thuiswerken en andere beleidsmaatregelen die een goede balans tussen werk en privéleven ondersteunen, wat aantrekkelijk kan zijn voor vrouwen met verschillende verantwoordelijkheden. Nu kan dit bij sommige technische rollen niet allemaal, maar mocht je er aan kunnen voldoen, geef het dan vooral wél aan in je vacature.
 
 
3. Zichtbare vrouwelijke rolmodellen: Het kwam vorig jaar als hoogste naar voren in de enquete; werken aan de beeldvorming. Denk er eens over na om in je vacature ook techniekvrouwen voor te laten komen, en laat zien hoe zij bijdragen aan het succes van het bedrijf. Dit kan aspirerende vrouwelijke kandidaten inspireren en geruststellen.
 
4. Duidelijke carrièremogelijkheden en ontwikkelingsprogramma’s: Geef aan welke groeimogelijkheden en professionele ontwikkelingsprogramma’s beschikbaar zijn binnen de organisatie, inclusief mentorprogramma’s en opleidingsmogelijkheden die vrouwen kunnen helpen hun vaardigheden te verbeteren en door te groeien in hun loopbaan. Er is onderzoek gedaan wat aangetoond heeft dat vrouwen vaak nog beslissen om niet te solliciteren, omdat zij twijfelen of ze wel over de benodigde kennis beschikken. Dus doe hier vooral je voordeel mee wanneer je dit wél aanbied als bedrijf. 
 
5. Inclusief taalgebruik: Gebruik inclusieve taal in de vacaturetekst, vermijd stereotypen en benadruk de vaardigheden en kwaliteiten die nodig zijn voor de functie, in plaats van impliciet te verwijzen naar bepaalde genderkenmerken. Op onze website hebben we hier een speciaal artikel voor gemaakt vol met tips & tricks rondom inclusieve vacatureteksten.
 
Succes met alle stappen, wij hopen dat het jullie gaat helpen om nieuw technisch vrouwelijk talent aan te trekken!