Menu

Interview Meike Plate – Hotel Des Indes

1. Stel je zelf eens voor; wie ben je en wat is ouw connectie met de horeca?

Mijn naam is Meike Plate, ik werk sinds mijn 15e al in de horeca en heb eigenlijk niks anders gedaan. Omdat ik de horeca vanaf het begin al zo leuk vond, heb ik besloten de Hotel Management School in Maastricht te volgen. Deze studie heb ik in 2016 succesvol afgerond. Nadat ik twee stages heb gedaan in hotels, ben ik bij mijn laatste stageplaats blijven hangen. Daar werk ik nu nog steeds!

2.  Waarom hebben jullie meegedaan met de eerste editie van Nationale Techniekdag?

Wij hebben meegedaan aan de Nationale Techniekdag omdat we graag willen laten zien aan horeca professionals wat wij te bieden hebben. We willen het hotel laagdrempeliger maken, zowel voor de gasten als voor de (toekomstige) medewerkers. We hebben meegedaan omdat we nieuwe talenten zoeken die ons Des Indes team komen versterken.

3.  Wat voor een activiteit organiseerden jullie?

We hebben een rondleiding georganiseerd door het hotel. Hotel Des Indes is gebouwd in 1858 en in 1881 geopend als hotel. Het hotel heeft veel geschiedenis en dat is gedurende de rondleiding overal terug te zien. Het is dan ook een hele beleving om een rondleiding te krijgen door dit prachtige monumentale pand aan het Lange Voorhout.

4. Bezoekers op Nationale Techniekdag zijn niet alleen werkzoekenden, maar ook studenten en bijvoorbeeld mensen die erover nadenken om de overstap te maken naar de horeca. Is dit ook een belangrijke doelgroep voor jullie?

Zeker! Op dit moment is het lastig goed horecapersoneel te vinden. Hierdoor moeten we creatief zijn en mensen aantrekken met een andere achtergrond. Want daar zijn ook horecatoppers te vinden die aanleg hebben voor de gastvrijheidsindustrie.

5. Een belangrijk onderdeel van Nationale Techniekdag is om het imago van de horeca als branche om in te werken te verbreteren. Vind je dat Nationale Techniekdag hier aan heeft bijgedragen?

Dat denk ik wel. Het maakt de drempel lager om binnen te komen voor een rondleiding in dit hotel, waarbij mensen zien hoe in de horeca gewerkt wordt. Je kijkt toch op een andere manier naar de horeca op deze dag dan wanneer je zelf ergens te gast bent, omdat je bezig bent met je toekomst en kijkt of dit iets voor jou is.

6. Wat zou jij willen zeggen tegen mensen die erover nadenken om in de horeca te gaan werken?

De gastvrijheidsindustrie is een hele dankbare baan. Je bent bezig gasten in de watten te leggen en verwachtingen te overtreffen. Het is geweldig om gasten met een grote glimlach de deur uit te zien lopen en daar doe je het voor.