Menu

Van 13% naar 20% werkende vrouwen in de techniek

Er werken gelukkig al een redelijk aantal vrouwen in de technische branche; in de installatiesector tot metaalsector, van ICT’er tot directrice.

Maar toch ligt het aandeel van vrouwen in technische beroepen nog onder de 15% en dit is niet in balans.

Vrouwen in de Techniek opereert volgens vier waardes:
Diversiteit, Inclusiviteit, Betrokkenheid en Groei. Deze waardes zijn van toepassing op zowel de aangesloten vrouwen, als op de technische bedrijven waarmee wij samenwerken.

De community Vrouwen in de Techniek bevat honderden vrouwen die werkzaam zijn in de technische branche, die zich in willen spannen om anderen meer te vertellen over de prachtige mogelijkheden die er voor hen zijn in de techniekbranche.

Neem nou Willy Hofstra:

Willy was vroeger kapper, maar is via omscholing nu met veel plezier aan de slag als lasser. Willy deelt graag haar passie om andere vrouwen, zij – instromers, over de streep te trekken om voor een baan te kiezen in de techniekbranche. 
Je leest het interview met Willy hier.


Hoe kan jij meedoen?

Als vrouw in de techniek

Wil jij je aansluiten als vrouw bij onze community?
Je bent van harte welkom, waar je ook werkt. Deel jij graag jouw verhaal? Inspireer je graag jonge meiden óf ben je benieuwd naar onze nieuwe projecten?
Neem dan contact met ons op en word lid van de grootste community van werkende vrouwen in de techniek.

Ontdek meer


Als technisch bedrijf

Heb je als technisch bedrijf hulp nodig in het aantrekken van techniekvrouwen? Het team van Vrouwen in de Techniek heeft ruime ervaring in Employer Branding en Recruitment Marketing en wij helpen jou graag mee met persoonlijke en impactvolle campagnes.

Wij zetten gezamenlijk passende campagnes op die aansluiten bij jouw bedrijf, om zo samen te werken aan méér vrouwen in de techniek. Tegelijkertijd wordt je als Partner actief betrokken in onze community en treed je als bedrijf toe toe een landelijk netwerk vol techniekvrouwen.


Bekijk hier de partnership pakketten


Als opleider

U speelt als onderwijsinstelling of opleider een belangrijke rol in de toestroom van meiden naar de technische sector. Onze missie is om de doorstroom van meisjes die een technisch profiel kiezen in het MBO te verhogen. Samenwerking met het VMBO is hierin een belangrijke schakel, wij helpen hier graag in mee.

Als onderdeel van het Loopbaan Oriëntatie en Beroepskeuze traject, zijn werkbezoeken en inspiratie activiteiten waardevolle toevoegingen. Met Vrouwen in de Techniek organiseren wij activiteiten binnen het onderwijs, zoals techniek leren kennen via augmented reality, om zo meer studenten te interesseren voor een baan in de techniek.


Samen voor méér vrouwen in de techniek.


Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.