Menu

Enquête Diversiteit en Inclusie op de werkvloer

Yes! We gaan het nog een keer doen.

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden, dat wij vanuit Vrouwen in de Techniek een landelijke enquete hebben gehouden onder (startende) techniekvrouwen, studenten, HR Managers en Recruiters. Hierin gingen wij dieper in op onderwerpen zoals; waar letten techniekvrouwen op bij het zoeken naar een baan in de techniek en wat zij belangrijk vinden in een baan.

Het doel? Beter begrijpen hoe wij vrouwen kunnen enthousiasmeren voor de techniek en hoe ze langer in onze branche kunnen én willen blijven werken. Want als wij technische bedrijven succesvoller maken in het behouden van techniekvrouwen, dragen wij zo bij aan onze gezamenlijke missie.

In 2023 starten wij met veel plezier een nieuw onderzoek, natuurlijk met hetzelfde hoofddoel; werken naar méér vrouwen in de techniek!

Hoe?  Door als onderwerp diversiteit en inclusie te nemen, met onder andere een aantal focus punten.

  • Wat betekend diversiteit en inclusie nu eigenlijk? En hoe vertaald dit zich naar de werkvloer?
  • Hoe kan meer aandacht voor diversiteit en inclusie op de werkvloer leiden tot een verhoogd behoud van techniekvrouwen?

Je leest en hoort er veel over, maar toch merken wij dat er veel technische bedrijven zijn die nog niet goed weten hoe zij ‘D&I’ nu goed moeten vormgeven om hier daadwerkelijk een succesvolle positieve impact mee te maken. Voor ons voldoende redenen om weer een onderzoek te starten!

Is er iets wat jij graag terug wilt zien in de enquete? Laat het ons weten via een bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.