Menu

Het verhaal van Maxine

Als trotse hoofdpartner van Vrouwen in de Techniek vindt InWork het belangrijk om het aantal vrouwen binnen de techniek te verhogen. Een waardevolle manier om dit te doen is om andere vrouwen te enthousiasmeren voor onze mooie branche én om te laten zien dat de techniek voor iedereen is. Bij InWork is onlangs Maxine gestart en werkt als Allround Servicemonteur bij Assabloy. Maxine is onwijs enthousiast over haar rol en natuurlijk over werken in de technische sector. Veel leesplezier!

Maxine-x-Valeria

Vertel eens; hoe ben jij in aanraking gekomen met techniek?

Dit heb ik vanuit huis meegekregen. Ik was enigst kind en daardoor was ik verplicht om thuis mee te helpen. Mijn vader deed alle klusjes in- en rondom het huis en ik keek graag mee, eigenlijk had ik geen keuze, haha! In de coronaperiode heb ik besloten een carriereswitch te maken om de techniek in te gaan. In het verleden was ik namelijk kapper haha!

Nu zijn we reuze benieuwd wat jouw functie inhoudt, kan je daar eens meer over vertellen?

Als Servicemonteur ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud aan machines in de toegangstechniek. Afhankelijk van het type contract dat de klant heeft, ga ik daar één, twee of drie keer per jaar heen. Daarnaast pak ik ook storingen op, stel dat een scootmobiel tegen de deur is gereden bij de Lidl en de deur hangt scheef, dan gaan we er naar toe en trekken we het recht.

Hoe ziet een dag op je werk eruit?

Ik begin stap om 07:30 in de service bus, omdat ik om 08:00 bij de eerste klant wil zijn. Hierna werk ik tot ongeveer een uur of 16:00 / 16:40. Als ik uiteindelijk echt de grotere storingen op ga pakken en er doet zich een storing voor om 16:55, dan ga ik er ook heen en dan ben ik wat later thuis. Ik probeer eerst telefonisch in kaart te brengen hoe ernstig de situatie is. De ernst bepaalt dan of ik het direct oplos of dat ze de dag daarna als eerst aan de beurt zijn.

Het klantcontact vind ik het leukst aan het werk. Negen van de tien keer zijn ze blij om je te zien. Het klantenbestand is zeer divers, je werkt met verschillende culturen en mentaliteiten, geen enkele dag is eigenlijk hetzelfde.

Daarnaast werk ik zelfstandig en dat vind ik heerlijk. Ik heb niet iemand die mij de hele dag controleert of in mijn nek staat te hijgen. Ik ben zelf verantwoordelijk over mijn werkzaamheden en ik zorg dat ik het goed doe. Op het moment dat ik het niet goed doe heb ik namelijk alleen mijzelf ermee, want ik moet dan namelijk terug naar de storing. Het is lekker dat je zelf je planning kunt maken en bepaalt wat je die week gaat doen. Stel dat ik in Huizen werk en ik heb lunchpauze, dan rijd ik lekker naar mijn moeder toe en ga ik daar lunchen. Loopt het even vast op een deur en snap ik het niet meer, dan doe ik even een sigaretje en dan gaat het uiteindelijk wel omdat je even afstand neemt van de storing. Daarnaast kom ik op veel verschillende plekken en ruimtes, het heeft me echt geholpen met mijn spinnenfobie, haha!

Als iemand na het lezen van jouw verhaal ook jouw richting op wilt, wat moeten ze dan hiervoor doen?

‘Gewoon doen! In het diepe springen en kijken waar je beland. Zolang de wil er is, is er een weg!

Heb je tot slot nog een advies dat je wilt meegeven?

‘Ik zou zeggen, als je eraan zit te denken, probeer het gewoon. Ga thuis een beetje rommelen en knutselen aan verschillende installaties en vind je het leuk? Stap in het diepe! We moeten allemaal een keer ergens beginnen.’

Ben jij ook enthousiast geworden voor een baan in de techniek?

Dat werken in de techniek vol kansen, plezier en ontwikkelingsmogelijkheden zit, kun je wel lezen in het verhaal van Maxine. Ben je ook enthousiast geworden, maar twijfel je wellicht nog? Neem dan eens contact op met onze Hoofdpartner InWork. Het team van InWork weet het belang van een fijne werkplek, trainingen en persoonlijke begeleiding; een van de redenen waarom zij samenwerken met InWork.