Menu

Hoi! Ik ben Marlies en werkzaam als projectcoordinator Werktuigbouwkunde

Vertel eens; hoe ben jij in aanraking gekomen met techniek?

Eigenlijk per toeval toen ik een werk-leer bedrijf zocht voor mijn opleiding destijds. Zo ben ik terecht gekomen bij een schadeherstelbedrijf voor auto’s/caravans en campers. Hier was ik de enige dame binnen de organisatie en regelde ik alles van het nemen van de foto’s, calculeren van de schade, bestellen van onderdelen en de financiële afhandeling. Heb het hier erg naar mijn zin gehad en bijna 5 jaar gewerkt. Op een gegeven moment was de groei eruit en ben ik verder om mij heen gaan kijken. Zo’n 3 jaar bij een uitzendbureau gewerkt met voornamelijk focus op technisch uitvoerende functies; denk aan lassers, monteurs, timmerlieden. In deze periode in contact gekomen met Wepro ingenieursbureau en zodoende hier terecht gekomen. Inmiddels alweer anderhalf jaar werkzaam binnen Wepro met veel plezier.

Nu zijn we reuze benieuwd wat jouw functie inhoudt, kan je daar eens meer over vertellen?

Mijn functie is tweeledig – enerzijds ben ik werkgever voor mijn team van engineers, ik heb regelmatig een contact moment, stel een persoonlijk ontwikkelplan met ze op en begeleid ze hierbij. Daarnaast ben ik contactpersoon voor nieuwe- en bestaande relaties en kijk ik waar ondersteuning gewenst is. Wij zijn een on-site ingenieursbureau wat betekent dat onze collega’s bij opdrachtgever op locatie zitten. Daarom is het zo van belang de opdrachtgevers maar ook onze collega’s goed te kennen en betrokken te houden bij onze organisatie. De afwisseling en diversiteit maakt het heel uitdagend voor onze collega’s en voor mijzelf.

Hoe ziet een dag op je werk eruit?

Begin van de week heb ik meer administratieve taken waarin ik wat recruitment oppak, ik probeer zoveel mogelijk mensen te spreken die open staan voor een andere baan of meer diversiteit. Voer sollicitatiegesprekken maar daarnaast komt er ook een stuk acquisitie bij kijken waarin ik contact opneem met nieuwe- of bestaande klanten om de huidige stand van zaken door te spreken. Verwachten ze op korte termijn een piek waarin ondersteuning gewenst is?  Soms kom ik op locatie en soms telefonisch. Daarnaast houd ik ook de planning in de gaten van mijn huidige collega’s en kijk ik wie er binnenkort terug komen van een project, daar ga ik dan een nieuw project voor zoeken.

Naast een opleiding, welke vaardigheden zijn er nodig in jouw functie?

Communicatie is denk ik wel de belangrijkste in mijn functie, als je weet hoe je informatie kunt verkrijgen kom je al een heel eind. Niet alle technici zijn heel vertellend uit hunzelf, hier moet je meer vragen stellen en geduld hebben. Daarnaast komt er natuurlijk een stuk commercie bij kijken door het contact wat je hebt met de klanten, onderhandelingen over tarief en duur van een project. Maar ook het stuk werkgeverschap, persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden je moet het wel interessant vinden om dit met de collega’s te bespreken.

 Als iemand na het lezen van jouw verhaal ook jouw richting op wilt, wat moeten ze dan hiervoor doen?

Wanneer je een Technische/HR achtergrond hebt of affiniteit met onze business zou ik zeggen: neem contact op! We kijken graag naar de mogelijkheden of dit is als engineer binnen Wepro of in een functie als Project coördinator.

Heb je tot slot nog een advies dat je wilt meegeven? Kan voor een student zijn, startende vrouw óf zelf een zij – instromer die aan een baan in de techniek denkt

Techniek hoeft niet altijd saai te zijn, een mannenwereld hoeft niet eng te zijn en ervaring met het product/dienst is niet altijd een must. Kortom, je weet pas of het iets voor je kan zijn als je de stap zet. Techniek zit in zo veel en beperkt zich niet tot het stereotype wat je misschien denkt. Techniek is overal, wordt steeds groter en vraagt om meer diversiteit!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heeft het verhaal van Marlies jou enthousiast gemaakt om óók toe te treden tot de techniek?

Vrouwen in de Techniek is hét platform voor vrouwen en bedrijven in de techniek.  Hier vind je de mooiste verhalen, inspiratie, tips & tricks én advies over werken en studeren in de techniek. 

  • Zoek jij een goede werkplek in de techniek?
  • Benieuwd welke opleidingen er voor jou beschikbaar zijn als startende student?
  • Zoek je een opleiding als zij – instromer?
  • Of ben je een technisch bedrijf dat graag méér vrouwen in haar workforce heeft?

Wij zijn er voor jou. Neem gerust contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.