Menu

Hoi! Ik ben Marjoke Boekelo En ik ben accountmanager

Vertel eens Marjoke hoe ben jij in aanraking gekomen met techniek?

Ruim 1 ½ jaar geleden was ik klaar om een vervolg stap te maken in mijn carrière. Ik kwam op gesprek bij mijn huidige werkgever en tijdens het gesprek kregen we het over een andere functie, waarvan ze dachten dat die veel beter bij mij zou passen. Het was een commerciële functie binnen een andere tak van het bedrijf, PW Container.

“Commerciële ervaring had ik genoeg, ervaring in de techniek minimaal.”

Maar met hulp van collega’s, interesse en veel ervaring op doen met diverse projecten sta ik “stevig in mijn schoenen” in deze boeiende wereld.

Nu zijn we reuze benieuwd wat jouw functie inhoudt, kan je daar eens meer over vertellen?

In mijn functie bezoek ik klanten die containers nodig hebben. Ik spreek met diverse bedrijven die voornamelijk in de sloop, ijzer, metaal, hout, puin en ander groot afval werkzaam zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld bedrijven zijn die actief zijn in de sloop, verhuur van containers of inzamelingsbedrijven van afval.

Ik doe alles om de klanten te assisteren bij het aankopen/laten maken van containers. Ik doe dit door ze te bezoeken of door ze een hartelijk welkom te geven in onze fabriek. Daarnaast heb ik natuurlijk veel contact met ze over de telefoon en email.

Het reken en tekenwerk van de containers doet mijn technische collega, maar het is wel de bedoeling dat ik begrijp hoe het in elkaar zit. Ik denk graag met mijn klanten mee en draag in het proces oplossingen en ideeën aan. Alles met als doel een op maat gemaakt product te leveren die voldoet aan de verwachtingen van de klant.

Hoe ziet een dag op je werk eruit?

Vanuit het kantoor in Ermelo start ik de dag met koffie en het checken van mijn mail.

Aanvragen worden behandeld en daarna stap ik de ene dag in de auto om klanten te bezoeken (zowel bestaande als nieuwe) en de andere dag bel ik vanuit kantoor met klanten. Verder maak ik offertes en bespreek ik deze. Een belangrijk aspect in mijn werk is de verbinding met de fabriek. Dagelijks bespreek ik de lopende projecten;

 • Wat ligt er nog op stapel
 • Hoe gaan we het maken
 • Hoe staan de voorraden ervoor

Door deze informatie te ontvangen kan ik altijd mijn klanten op de hoogte houden over hun aanvragen en eventueel sturing geven als dit nodig is.

Verder heb ik dagelijks overleg met mijn technische collega over de planning aangaande de containerbouw. Dit houdt in welke specificaties moet het product aan voldoen, welk materiaal moeten we gebruiken en vooral hoe wil de klant het hebben.

Maatwerk is ons specialisme en die leveren wij dan ook. Vandaar dat het ontzettend belangrijk is dat ik van de technische specificaties af weet, zodat ik klanten de juiste service kan bieden.

Tot slot ben ik nauw betrokken bij de levering van de containers. Dit moment is voor mij belangrijk om te zien of het gehele project voldoet aan de verwachtingen van de klant. 

Naast een opleiding, welke vaardigheden zijn er nodig in jouw functie ?

De commerciële functie brengt met zich mee dat je;

 • Communicatief moet zijn
 • Ondernemend
 • Sociaal
 • Leergierig
 • Drive
 • Focus moet hebben

en het oprecht leuk moet vinden.

Ik leer iedere dag weer en niet alleen van mijn collega’s maar ook van de klanten. De informatie die ik krijg is ontzettend waardevol want zij draaien vaak al aantallen jaren mee en hierdoor kunnen vooraf al inspelen op aanvragen.

Je komt bij de meest fantastische bedrijven over de vloer en mag eigenlijk overal een kijkje nemen en veel vragen stellen.

Verder ben ik ook aangesloten bij het MRF (Metaal Recycling Federatie) om branchegenoten te ontmoeten en kennis op te doen van de markt.

Het volgen van online bijeenkomsten en presentaties houd je op de hoogte van de afval en recycle wereld.

Als iemand ook jouw richting op wilt, wat moeten ze dan hiervoor doen?

Het meest belangrijke is het meenemen van enthousiasme en energie.

Ik ben het bewijs dat je ondanks het missen van een technische achtergrond/opleiding prima kunt instromen in deze wereld.

Wil je niet alleen een commerciële rol uitvoeren maar bijvoorbeeld ook de containers kunnen tekenen, dan heb je een MTS werktuigbouw opleiding nodig.

Heb je tot slot nog een advies dat je wilt meegeven?

Ga het gewoon doen en laat je niet tegenhouden door het ontbreken van kennis en ervaring.

Als je interesse hebt, leergierig en ook nieuwsgierig bent en op zoek gaat naar antwoorden, dan is er heel veel te leren.

Moet je wel net als ik het geluk hebben om bij een bedrijf terecht te komen waar ze tijd voor je nemen en je helpen met je vragen!

Ga het gewoon doen en laat je niet tegenhouden door het ontbreken van kennis en ervaring.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heeft het verhaal van Marjoke jou enthousiast gemaakt om óók toe te treden tot de techniek?

Vrouwen in de Techniek is hét platform voor vrouwen in de techniek.  Hier vind je de mooiste verhalen, inspiratie, tips & tricks én advies over werken en studeren in de techniek. 

 • Zoek jij een goede werkplek in de techniek?
 • Benieuwd welke opleidingen er voor jou beschikbaar zijn als startende student?
 • Of  zoek je een opleiding als zij – instromer?
 • Of ben je een technisch bedrijf dat graag méér vrouwen in haar workforce heeft?

Wij zijn er voor jou. Neem gerust contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.