Menu

Maak kennis met Siepie

Hoi! Ik ben Siepie

Leeftijd                48 jaar  

Studie                  MMO, Commercieel bedrijfskunde, Nima, NEMAS, Fenedex, Export Management 

Functie                Eigenaresse       

Vertel eens Siepie hoe ben jij in aanraking gekomen met techniek?

Dat was al in de tijd dat ik met mijn vader op pad naar het buitenland ging. Daar kochten we gebruikte defensie betonplaten op, om ze vervolgens te verkopen in Nederland. Ik vond het geweldig om zo met mijn vader te werken en ik weet zeker dat ik echt zijn passie en ondernemerschap heb overgenomen.  

Later heb ik een tijdje als auto-inkoper gewerkt, maar ik merkte al snel dat het werken in loondienst voor een vast salaris mij geen voldoening gaf en daarom wilde ik heel graag weer mijn handel oppakken van gebruikte betonplaten.

Om mijn handel weer nieuw leven in te blazen moest ik mijn netwerk opnieuw opbouwen. Ik zocht
naar gebruikte betonplaten in Nederland omdat het aanbod in het buitenland er niet meer was. Terwijl ik hiermee bezig was kwam ik in contact met een handelaar die een verkoper zocht. Hij bood mij de mogelijkheid aan om mijn netwerk op te bouwen door met hem te gaan werken. We hebben jarenlang goed samen gewerkt en dit heeft mij geholpen om mijn netwerk in de beton wereld op te bouwen en uit te breiden.

Ik startte eerst met het verkopen van gebruikte platen maar door mijn netwerk, verkoop ik nu voornamelijk nieuwe betonplaten. Nu bestaat mijn bedrijf uit 22 depots (in Nederland en België) waar het voorraad staat. Dit zijn betonplaten in vele maten en soorten, betonblokken en keerwanden. Ik kan wel zeggen dat ik mijn hele bedrijf run met een klein team. Hierin behandel ik alle aanvragen, denk mee met de klant en regel met mijn collega van logistiek de levering. De administratie heb ik sinds kort uitbesteed aan een zzp-mevrouw.

We kunnen dus wel zeggen dat jij als zij instromer je eigen bedrijf heb opgezet. Hoe ben je erachter gekomen dat jij dit werk juist zo leuk vindt?

In ben geïnspireerd door mijn ouders. Zij hebben een eigen bedrijf in de constructie en mechanisatie en ik wist dat ik handel ook echt leuk vond door de tijd met mijn vader. Ik heb diverse diploma’s behaald op commercieel gebied met name gericht op de export. Door die ervaring en voorbeelden ben ik met mijn bedrijf in de beton-wereld terecht gekomen en dat ik het zo leuk vond was ook vooraf niet mijn verwachting!

Verder kan ik wel zeggen dat elke dag anders is in mijn bedrijf. Elke aanvraag die ik krijg is anders en door mijn persoonlijke aandacht voor mij klanten kan ik ook echt met ze meedenken. Daarnaast heb ik veel plezier in het contact met mijn chauffeurs en andere collega’s, samen zetten we toch mooi werk neer.

Hoe ziet een dag op je werk eruit?

Mijn werkdag ziet er elke dag weer anders uit. Ik ben ondernemer en daardoor ben ik altijd druk met allerlei aspecten van mijn bedrijf.

 • Verkoop – ik start de dag met de aanvragen te beantwoorden op de beton-webshop en daarna op datum van oud naar nieuw behandel ik de E-mails.
  • Tussendoor word ik gebeld door de transportplanner over de ritten van de dag of van de week.
  • Ik bel altijd de klanten een dag vooraf zodat zij weten wanneer er geleverd wordt en heb ik ook weer even contact met de klant
  • Tot slot bel ik met de chauffeurs voor leveringen en andere klanten voor vragen en offertes
 • Inkoop en voorraadbeheer
  • Mijn voorraden liggen bij de depots, ik houd de voorraad zelf bij met lijsten
  • Ik bestel nieuwe voorraden als de voorraden te klein worden, zo zorg ik ervoor dat ik altijd snel kan leveren bij een aanvraag
 • Relatiebeheer ik houdt contact met mijn klanten door een maandelijkse nieuwsbrief
 • Webshop bijhouden
 • Communicatie met de planner zodat alles efficiënt door heel Nederland gebracht kan worden
 • Marketing – Deze doe ik zelf door wekelijks op Social media te posten en maandelijks een nieuwsbrief eruit te sturen

Wat houdt voor jou techniek in?

Techniek houdt voor mij in dat mijn producten van de fabriek naar de klant worden gebracht.
Zonder techniek worden er geen betonplaten gemaakt. Dan is er geen product en dus ook automatisch geen klant. Mijn producten zijn onderdeel van mooie ontwerpen en dus van techniek!

Je hebt zelf twee dochters en beide hebben een technische richting gekozen. Ben je hier actief mee bezig geweest?

Nee zeker niet, het ging eigenlijk vanzelf. Ik heb ze altijd de vrijheid gegeven om een eigen keuze te maken en ruimte gegeven om hun eigen passie te vinden.  

Om te beginnen is mijn oudste dochter (nu 19 jaar) een autofanaat. Toen we een keer in London waren was ze helemaal verkocht want de meest fantastische bolides kwamen voorbij rijden! Nu heeft het plan om volgend jaar met de IVA (een autoschool in Driebergen) te starten. Ik stimuleer haar keuze, want ik vind het fantastisch dat zij haar passie heeft  gevonden!

Mijn andere dochter (nu 17 jaar) zat in de 4e van de HAVO maar ze wilde meer de theorie in praktijk toepassen. Wellicht heeft het ondernemerschap van mij en mijn ouders invloed op haar keuze om bezig te zijn met techniek. Verder wilt ze iets in de techniek waarbij ze theorie (kantoorwerk) kan combineren met de praktijk. Ik vind het echt super dat zij zelf op onderzoek uit gaat naar waar haar passie ligt in de Techniek.

Kortom zijn wij, mijn beide dochters en ikzelf, 3 (Fries) nuchtere mensen met een no-nonsens mentaliteit. Doe maar gewoon en ga lekker je ding doen met iets wat je leuk vindt.  

Als je andere ouders een advies mocht geven, wat zou jij doen?

Doordat ik mijn dochter meenam op reis en zij daar in aanraking kwam met mooie auto’s, wist zij dat ze iets met auto’s wilde gaan doen. Ik denk dat dit een mooi voorbeeld is hoe ik mijn dochters hun eigen keuze laat maken.
Laat je kinderen andere dingen zien en ervaren. Neem ze bijvoorbeeld mee naar een bouwplaats in de buurt en kijk eens wat daar allemaal gebeurt. Of laat ze een kijkje nemen bij bedrijven die een open dag houden.

Verder denk ik dat als je mensen het woord geeft die over hun werk en ervaring praten geef je ze voorbeelden die voor hun begrijpelijk zijn. Door mogelijkheden tastbaar en begrijpelijk te maken kunnen kinderen zelf ervaren wat ze leuk vinden. 

Techniek is ontzettend breed en daardoor ook een beetje ontastbaar. Geef het een gezicht en praat erover dan kunnen ze zelf een beeld vormen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heeft het verhaal van Siepie jou enthousiast gemaakt om óók toe te treden tot de techniek?

Bij Vrouwen in de Techniek staan wij voor Diversiteit, Inclusiviteit, Betrokkenheid en Groei. En vanuit onze missie ‘méér vrouwen in de techniek’, helpen wij jou graag verder. 

Dus hulp nodig in je loopbaan of op zoek naar de beste opleidingen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn er voor jou.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.