Menu

Met InWork als onze Hoofdpartner werken wij intensief aan het enthousiasmeren van vrouwen voor een baan of studie in de techniek. Graag delen wij met jullie het verhaal van Thairis, vanuit InWork met veel plezier werkzaam bij Baas B.V als werkvoorbereider.

Het team van InWork weet als geen ander dat de techniek ontzettend veel mogelijkheden en kansen kan bieden voor (startende) techniekvrouwen. Met hun landelijk netwerk en jarenlange ervaring in de techniek weten zij dan ook met succes de juiste technische banen te vinden voor vrouwen in de techniek. Denk je na over een baan in de techniek, wil je verder in je carrière óf heb je vragen over een specifieke functie die jou wel interessant lijkt? Neem dan gerust eens contact op met het team van InWork.  

Hoi! Ik ben Thairis en ik deel graag mijn verhaal met jou.

Vertel eens; hoe ben jij in aanraking gekomen met techniek?

Dat is best leuk gelopen. Na mijn HAVO moest ik een studie kiezen. Ik had in mijn hoofd om Fashion Management te studeren aan de AMFI maar kwam er bij de open dag achter dat het toch geen match was. Ik wilde iets meetbaarder en tastbaarder. Iets wat niet té technisch was en met raakvlakken met bedrijfskunde. Ondanks dat ik geen natuur en techniek vakkenpakket heb gevolgd op de middelbare school kon ik beginnen aan de studie Technische Bedrijfskunde.

Nu zijn we reuze benieuwd wat jouw functie inhoudt, kan je daar eens meer over vertellen?

Via InWork ben ik terechtgekomen bij Baas BV bij de afdeling EV Ready. Hier werk ik als werkvoorbereider in de laadinfra. Ik heb het enorm naar mijn zin omdat het geen gestandaardiseerde functie is. Ik moet in mijn functie het werk voorbereiden van de monteurs. In mijn rol moet ik veel samenwerken, meedenken met processen en leer ik ontzettend veel.

Hoe ziet een dag op je werk eruit?

Mijn dagen zijn super divers. Ik heb een enorm breed takenpakket. Zo houd ik me bezig met werkoverleggen, klantencontact, schouwen, calculeren, plannen, materialen bestellen, werkmappen opmaken, backend, administratie, opleverdocumenten aanleveren en facturatie.

Als iemand na het lezen van jouw verhaal ook jouw richting op wilt, wat moeten ze dan hiervoor doen?

Ook zonder technische achtergrond zijn er genoeg mogelijkheden en je moet niet denken dat je in een hokje valt alleen maar omdat je vrouw bent. Volg gewoon je gevoel!

Heb je nog een advies dat je wilt meegeven?

Wees niet bang om vragen te stellen in een nieuwe functie. Je moet niet denken dat je dom bent. Door vragen te stellen leer en groei je.

Wat kan InWork doen om nog meer vrouwen zoals jou te helpen in een technische functie?

Ik denk dat er veel vrouwen in de verkeerde sector zitten of de verkeerde opleiding hebben gevolgd zonder het door te hebben. Door de doelgroep te verbeden en niet alleen maar te focussen op de technische markt bereik je misschien meer vrouwen die de techniek willen instromen.

Hoe ervaar jij InWork verder als werkgever?

InWork ervaar ik als een leuke werkgever. Ik heb mijn contactpersonen altijd ervaren als behulpzaam en prettig. Er werd altijd met mij meegedacht met opleidingen en cursussen.

Wil jij het voorbeeld van Thairis volgen? Neem dan contact met het team van InWork en wie weet blazen we jouw carrière (nieuw) leven in!