Menu

Wie is Marcia en wat doet zij in het dagelijks leven?

Marcia is moeder van tieners er werkt als product specialist bij een internationaal bedrijf.
Ze is dagelijks op pad en adviseert klanten over de technische oplossingen die ze kan aanbieden.

Heeft dit met techniek te maken? Jazeker!
Door haar opleiding elektrotechniek snapt ze de producten en de werking ervan heel goed. Elk probleem heeft net weer een andere oplossing nodig. Als je de mogelijkheden en de technische werking niet kent van de producten, dan kan het zomaar zijn dat een oplossing die je aanbiedt niet aansluit bij het resultaat dat het moet opleveren.

Jij hebt de studie elektrotechniek gedaan, waarom heb je toen voor techniek gekozen?

In de tijd dat ik moest kiezen voor mijn pakket wilde ik mijn opties open houden. Ik had daardoor een heel gevarieerd pakket van Natuurkunde tot aan Economie. Toen ik studies ging bekijken wilde ik graag naar elektrotechniek. Voor mij was het vanzelfsprekend om niet met de meute mee te gaan en juist mezelf uit te dagen om nieuwe dingen te leren.

Wist je toen al wat de mogelijkheden waren voor jou binnen de technische branche?

Ik vond de opleiding ontzettend divers en interessant! Ik had de mogelijkheid om als laatste jaar bedrijfskunde te nemen waardoor ik ook het stukje commercie mee heb gekregen.
Ik wist dat ik graag mensen wilde adviseren en met mijn achtergrond in techniek was het voor mij duidelijk dat ik een baan zocht als product sales/ product specialist.

In je carrière binnen de techniek gebruik jij je technische ervaring om klanten te adviseren. Kan je meer vertellen over je werk? Wat doe je zoal dagelijks?

Het bedrijf waarvoor ik werk heeft een heel breed pakket aan verschillende componenten voor machine besturing. Ik werk samen met 3 Regiomanagers die de verkoop van de producten doen en aan elke Regiomanager zijn 2 productspecialisten gekoppeld die het technische advies uitbrengen aan de klant.
Naast advies uitbrengen geef ik product presentaties en zo komen we samen tot een op maat gemaakte oplossing. Mijn werkdag bestaat dus uit het bekijken van de vraagstukken en daarbij het passende advies voor maken. Ik ben veel op pad en bezoek graag de klanten om persoonlijk met ze mee te denken. Een ruimte zien en de direct met de klant spreken geeft extra informatie die belangrijk zijn voor de adviezen die we geven.

Waarom ga jij elke dag met een lach naar werk?

Het team is echt heel leuk! De regio waarin ik werk vind ik super leuk!

Voornamelijk komt dit doordat ik veel contact heb met klanten en elke dag anders is. Ik werk namelijk met startups tot aan grote bedrijven en elk vraagstuk is weer anders. Niet alleen geef ik advies over de vraagstukken die bedrijven hebben maar spreek ik ze ook als er nieuwe componenten op de markt zijn die een proces efficiënter of goedkoper kunnen maken.

Het is een ontzettend mooi en divers bedrijf om voor te werken!

Als je de mogelijkheid had om voor de klas de nieuwe generatie te inspireren om voor techniek te kiezen, wat zou jij vertellen?

Voor kinderen is het belangrijk dat ze kijken waar hun interesses liggen en wat hun passie is. Door dat te volgen ben je vaak gelukkig in wat je doet.

Ik merk dat veel mensen die aan techniek denken, snel denken aan een werkplaats, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden binnen de techniek.

Ik denk dat het belangrijk is dat er gedacht wordt in mogelijkheden. Techniek is niet alleen een werkplaats, maar ook ICT of het werken met besturingssystemen of zoals ik Product specialist. Ook binnen techniek heb je volop de mogelijkheid om creatief te zijn of met mensen te werken.

Wat is het beste advies wat jij ooit hebt gekregen en die je graag met iedereen wilt delen?

Mijn ouders steunden mij altijd in de keuzes die ik maakte. Mijn vader was dan ook echt een rolmodel voor mij.
Daarom is mijn advies echt dat het belangrijk is om je eigen pad te volgen en als je weet waar je passie ligt dat je daar omheen kijkt welke mogelijkheden dat biedt.

Zo zal je het gelukkigst zijn in wat je doet!