Menu

Isabel werkt als Projectbegeleider in de bouw en heeft door haar opleiding en haar werk een grote passie en dat is “de Bouw!”

Ze kreeg de mogelijkheid om de Vrouwenindebouw op Social Media te laten groeien en wilt hiermee stimuleren om meer meiden in de bouw geïnteresseerd te maken! Op het kanaal laat ze afwisselend content zien van bouw projecten, persoonlijke kijkjes en deelt ze verhalen van andere vrouwen in de bouw.

Hoe leuk dat we met haar een interview mogen doen!

Vertel eens wie is Isabel hoe ben jij in de bouw terecht gekomen?

Toen ik klein was vond ik de bouw altijd al interessant. Ik keek graag naar bouwprojecten en kon daar dan ook uren naar kijken. Ook had ik een passie voor architectuur en maakte overal foto’s van. Ik was vroeger vooral bezig met het tekenen van huizen en ook speelde ik de Sims op de computer om alleen maar de huizen te bouwen. Vanuit daar dacht ik, ik moet opzoek naar een opleiding die te maken heeft met de bouw. In de 3e van de middelbare school ben ik gaan zoeken en kwam ik uiteindelijk op het Nova College terecht bij de opleiding Bouwkunde en Architectuur. Uiteindelijk ben ik nooit meer van mening veranderd en is de bouw nog steeds helemaal mijn ding!

Hoe ziet een dag bij jou eruit?

Mijn dag is eigenlijk elke dag anders, ik begin om 7 uur meestal op kantoor daar check ik mijn email en start ik de dag op met mijn collega. Wat moet er vandaag uitgezocht worden en welke hebben prioriteit? Welke afspraken zijn er die dag? Vanuit daar ga ik aan de gang. De ene dag ben ik de hele dag op kantoor de andere dag zit de dag vol met afspraken op de bouw en bij potentiële nieuwe opdrachtgevers. Omdat ik voor veel kleine projecten het hele traject doe van A t/m Z heb ik veel afwisseling in mijn werk. Ik neem het werk op, reken het werk uit, bespreek de offerte met de opdrachtgever, koop onderaannemers/ materiaal in, plan personeel in en begeleid de werkzaamheden zowel vanaf kantoor als de bouw. Geen dag is daarom hetzelfde, ook omdat ik veel diverse projecten heb van renovatie, restauratie, verbouw, onderhoud en nieuwbouw.

Met vrouwen in de bouw ben je druk bezig met het inspireren van andere vrouwen en meiden, waarom vind jij het belangrijk om Vrouwen in de Bouw te laten groeien?

Dat klopt! Ik vind het belangrijk dat vrouwen in de bouw gezien worden, dit wordt namelijk nog altijd onderschat. Door mijn Instagram en Facebook kom ik met veel vrouwen in contact die in de bouw werken en die ook gezien mogen worden in hun diverse functies. Ik vind het belangrijk dat jonge meiden/ vrouwen zien dat dit ook een leuke wereld is om in te werken als vrouw waar de nodige uitdagingen liggen.

Je vertelde dat je vaak voorlichtingen gaf op je school, het Nova College, aan nieuwe leerlingen. Hoe maak jij andere meiden enthousiast over werken in de bouw?

Dat klopt ik laat ze zien dat je als vrouw ook je mannetje kan staan in deze wereld. Je kan prima met gelakte nagels, make-up, nette kleding op de bouw verschijnen zonder dat je vies wordt. Er zijn ook veel zaken waar vrouwen veel meer kwaliteiten voor hebben dan de mannen in deze wereld. Het is ook belangrijk hoe je er zelf in staat, het is een harde wereld dus je wordt vanzelf wel mondiger en durft je te laten zien.

Als je één advies mag geven aan een klas of aan meiden, wat zou jouw advies zijn?

Lijkt je de bouwwereld iets voor jou? Twijfel dan niet en ga er dan voor en laat je niet beïnvloeden door je omgeving. Ga je eigen dromen achterna!