Menu

Inclusieve vacatureteksten; ze maken een verschil

Wist je dat het aangetoond is dat het gebruik van vrouwelijke, inclusieve woorden effectief zijn in het aantrekken van vrouwelijke sollicitanten? Een neutrale tekst haalt het onzichtbare ‘label’ van je vacaturetekst af en zorgt dat het opvalt onder de vrouwelijke lezers. 

Volgens onderzoek van Hewlett Packard solliciteren vrouwen pas voor een bans als ze er van overtuigd zijn dan ze aan alle vereisten voldoen. Mannen daarentegen solliciteren al als ze verwachten aan 60 procent van de eisen te voldoen. 
Ben jij je ervan bewust dat je wellicht een barriere hebt ingebouwd in je vacaturetekst? Het kan zomaar zijn dat je (onbewust) een vacaturetekst hebt staan voor een geweldige baan, die perfect is voor een vrouw in de techniek, maar die nét iets te mannelijk is beschrijven. 

Vermijd hierbij dus zinnen als: 

“Voldoe jij aan onze eisen”
“Ben jij prestatie gericht”

“Heb jij de kennis en kunde die wij nodig hebben”

 

Bij Vrouwen in de Techniek zijn wij ons hier erg van bewust en helpen wij technische bedrijven regelmatig met de vormgeving van hun vacatures en Werkenbij website. Zo namen wij voor onze Hoofdpartner een vacature onder de loep en pasten wij deze aan op het gebied van vrouwelijke – en inclusieve woorden. 

Spot jij ze?

Word jij onze nieuwe collega? Inspecteur Technische Veiligheid regio Rotterdam-zuid fulltime (36 uur)

Hoe ziet een werkdag van een Inspecteur Technische Veiligheid eruit?

 

Je begint je dag lekker vroeg (en bent dus ook op tijd klaar) en stapt rond 07:30 in je leaseauto. Je bent onderweg naar je 1e klant, je hebt vandaag 5 liften te inspecteren bij twee verschillende klanten. Een groot bedrijvengebouw en in de middag staat er een lift in een dierenpark op de agenda.

Je hebt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid, want je bent zelfstandig op pad en het aanspreekpunt voor de klant. Je komt aan bij het gebouw waar je 3 liften gaan inspecteren. Je krijgt bij de keuring assistentie van een monteur of je inspectie technicus-collega. Je maakt een gezellig praatje, drinkt een kop koffie of thee en gaat aan de slag.

Yes, de keuring is afgerond en bent klaar, je informeert de beheerder over je bevindingen van de liften en laat deze achter met een veilig gevoel over de status van de liften.

Op naar de volgende lift! Je volgende lift is bij het dierenpark en ontmoet de facilitair beheerder. Heerlijk zo die vrijheid en plezier van het ontmoeten van nieuwe mensen. Ook hier gaat de keuring voorspoedig en je hebt bijna niet doorgehad dat de tijd zo snel verliep.

Doordat je tijdens de keuring op je tablet je administratie doet heb je thuis niet veel administratief werk meer te doen.

Morgen ga je weer op pad en ook even langs het kantoor om je collega’s te ontmoeten en een halve dag training te krijgen.

Flexibiliteit en je eigen planning zijn voor jou enorm waardevol en een van de leukste dingen van deze baan!

 

Wat neem je mee? En hoe ontwikkelen wij jou verder!

  • MBO 3 met ruime relevante werkervaring of MBO 4 diploma in de richting werktuigbouwkunde, elektrotechniek of mechatronica;
  • Relevante werkervaring, in de liften is een pré, maar niet noodzakelijk. Wij trainen en ontwikkelen jouw waar nodig!
  • Klantgerichtheid;
  • Goede communicatieve vaardigheden zowel schriftelijk als mondeling;
  • Enthousiasme en de wens om je persoonlijk verder te ontwikkelen en nieuwe kennis op te doen

Wat bieden wij jou?

  • Een uitgebreide training tot veiligheidsinspecteur. In eerste instantie op het gebied van liften, later ook roltrappen en machines. Jouw ontwikkeling is onze prioriteit.
  • Interessante baan met (door)groeimogelijkheden
  • Verantwoordelijke functie met veel vrijheid;
  • Werken bij dé specialist op het gebied verticaal transport.

Wat kun je verwachten?

📆🚗  Ondersteund door onze planningsafdeling ga je met je Liftinstituut leaseauto op pad.

📱💻   Natuurlijk kun je met je smartphone of tablet altijd collega’s raadplegen.

🔧💻  Samen met de onderhoudsmonteur of een Liftinstituut technicus voer je veiligheidsinspecties uit en rapporteert hierover via je tablet.

☕🍴    Onderweg neem je uiteraard de tijd voor een kop koffie en een broodje waarvoor je een vaste dagvergoeding ontvangt.

⏰🏝  Je werkt volgens een flexibel rooster (gemiddeld 36 uur per week) waardoor je naast je 24 vakantiedagen nog eens 21 extra vrije dagen hebt. Heb je tijden dat je écht niet kunt werken? In overleg plannen we dit gewoon in.

🙋‍♀️👬  Onze informele werksfeer en leuke collega’s maken het dat je je snel thuis zal voelen.