Menu

Maak kennis met Joyce

Hoi! Ik ben Joyce                            

Studie                   MTS Bouwkunde, Bouw Technische Bedrijfskunde

Functie                 Hoofd afdeling koper advies      

Vertel eens Joyce hoe ben jij in aanraking gekomen met techniek?

Eén van mijn mooie herinneringen is aan mijn eerste gereedschapskist die ik heb gehad, waarmee ik samen met mijn vader in de tuin stond te knutselen. Ik had al vanaf jongs af aan de voorkeur om met lego te spelen in plaats van met een Barbie.

Ik ben dan ook door mijn ouders vrij opgevoed en het maakte ze niet uit wat ik ging doen als ik het maar leuk vond. Daarnaast weet ik heel goed dat mijn Opa altijd zij; “je kan alles worden”.

Door mijn opvoeding en mijn goede cijfers in wiskunde en natuurkunde heb ik de richting van Bouwkunde, Bouw en Technische Bedrijfskunde gekozen.

De eerste drie jaar ging de opleiding vooral over de algemene bouwkunde en in het laatste jaar kon je kiezen voor uitvoering of architectuur

Al tijdens mijn studie had ik een duidelijk idee welke richting ik verder op wilde gaan, ik wilde zo veel mogelijk de uitvoering helpen en de klant, om zo mooie producten neer te zetten. Nu werk ik alweer 5 jaar bij mijn huidige werkgever en begeleid ik een team van 12 mensen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het wel wat voeten in de aarde heeft gehad om mijn huidige titel te krijgen, aangezien ik al langer het werk deed. Met veel doorzetting en natuurlijk goed werk te leveren ben ik heel trots op mijn afdeling en wat we tot nu toe bereikt hebben.

Nu zijn we reuze benieuwd wat jouw functie inhoudt, kan je daar eens meer over vertellen?

Samen met mijn team: :

 • Begeleiden en aansturen van een team van 12 collega’s
 • Zorgen voor het verkoop gereed maken van de projecten;
 • Het realiseren van optiemogelijkheden t.b.v. wijzigingen in de basiswoning en deze toetsen op technische haalbaarheid, waaronder bouwbesluit;
 • Verkoop technische vragen van optanten beantwoorden, evenals de verkoop technische vragen voortkomende uit een verkoopgesprek beoordelen en beantwoorden;
 • We zijn de spin in het web tussen projectontwikkeling, showrooms, bouwpartners, uitvoering en klant

Ik volg de technische ontwikkelingen binnen de bouw en vertaal deze naar bruikbare producten voor de commerciële markt binnen ons bouwbedrijf.

 • Van eigen ontwikkeling tot ontwikkeling voor derden en dan bekijk ik de technisch uitvoerbaarheid en de vraag van de klant.
 • Zorgdragen voor de verbinding van binnen naar buiten met de klant te allen tijde in het achterhoofd.
 • Verder alles wat ter tafel komt waarbij ik gevraagd wordt om mee te denken.

Hoe ziet een dag op je werk eruit?

 • 08.00 Start achter de computer;
 • 09.00 korte bijeenkomst met het team over wat er op de planning staat;
 • Vanaf 10.00 overleggen met collega of projectontwikkelaar. Tussendoor collega’s aan mijn bureau om ad hoc zaken op te lossen, beslissingen te maken of te assisteren bij taken;
 • De planningen bekijken en zorgen voor een juiste inzet van het team, afgestemd op de behoeftes van de projectteams en klanten. Ik stuur bij waar nodig.
 • In de middag ben ik overleg met de projectteams en wanneer mogelijk op de bouw – voor een kijkmoment met klanten en/of kijken met de uitvoering wat er allemaal speelt.

Naast een opleiding, welke vaardigheden zijn er nodig in jouw functie?

 • Technisch inzicht – de techniek willen snappen, je kunt alles leren maar je moet goed inzicht hebben wil je het kunnen toepassen
 • Passie hebben voor de techniek en commercie– Tekening kunnen lezen, denk verder dan alleen wat je ziet, pas het toe en denk mee met de verschillende kanten, dan ben je echt een meerwaarde in de techniek

Wat houd voor jou techniek in?

Ik denk in 3D beelden in mijn hoofd – ik zie het plaatje in elkaar vallen voordat het er daadwerkelijk staat. Als ik mensen bezig zie dan kan ik het beeld al vormen en het geheel plaatje bekijken.

Verder vind ik dat techniek logisch nadenken is. Probeer eerst alles één voor één te doen en zie wat er dan uitkomt. Ik heb al vaak gezien dat mensen veel meer kunnen dan ze zelf denken.

Als je andere ouders een advies mocht geven, wat zou jij doen?

Volg je hart en wat drijft je? Daar wil ik altijd achter komen bij iemand.

Als je interesse hebt om nieuwe dingen te leren en je bent heel gedreven, moet je het gewoon proberen, alleen dan weet je of je het echt leuk vindt.

Ik ben zelf iemand die graag iemand de kans geeft. Ik heb nu twee mensen aangenomen die niet in de Techniek werkten en die nu echt heel blij zijn in hun baan. Ik ben gewoon naar ze toe gegaan en ik heb ze gevraagd of ze bij mij wilde werken. Hun eerste reactie was dat dit niets voor hun zou zijn omdat ze er niets vanaf wisten. Maar met de juiste instelling en begeleiding hebben deze twee collega’s echt een baan gevonden die ze leuk vinden.

Ik vind het een hele leuke wereld om in te werken en als er meer vrouwen in de bouw werken krijgen we alleen maar nog mooiere producten. Dat is toch gewoon geweldig!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heeft het verhaal van Joyce jou enthousiast gemaakt om óók toe te treden tot de techniek?

Vrouwen in de Techniek is hét platform voor vrouwen in de techniek.  Hier vind je de mooiste verhalen, inspiratie, tips & tricks én advies over werken en studeren in de techniek. 

 • Zoek jij een goede werkplek in de techniek?
 • Benieuwd welke opleidingen er voor jou beschikbaar zijn als startende student?
 • Of  zoek je een opleiding als zij – instromer?

Wij zijn er voor jou. Neem gerust contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.